Refinantare daca esti in Biroul de Credite 2020. Cu datorii

Vrei sa muti un credit de la o banca la alta? Acest lucru se numeste refinantare si daca esti in Biroul de Credite atunci poate te-ai gandit ca nu vei mai putea lua bani.

Complet gresit. In 2020 bancile se uita la situatia de ansamblu. Poti refinanta multe tipuri de credite, in functie de cerintele tale.

De la credite ipotecare pana la credite nebancare acordate de ifn.

Trebuie sa intelegi ca daca ai fost rau platnic, asta nu inseamna ca gata, nu mai poti primi bani de la banca.

Situatiile sunt foarte diferite. Unele persoane au datorii foarte, foarte mari si atunci da, nu mai pot lua usor credite fiindca sunt in Biroul de Credite 2019.

Dar persoanele care au datorii mici, pe perioade nu foarte lungi, atunci de ce sa nu ia o refinantare 2019?

Daca poti demonstra foarte simplu de ce nu ai mai putut plati (ai avut probleme cu contul la banca, lucrai in afara Romaniei si ai uitat sa platesti rata la timp), atunci banca iti va putea acorda un credit.

Cu toate acestea, dupa cum vezi, totul depinde de regulamentul bancii. Odata cu instalarea crizei economice, stim ca multi romani au intrat in baza de date a Biroului de Credit.

S-au instituit chiar popriri. Dar acum multe persoane doresc refinantare la creditele restante tocmai pentru a plati datoriile.

Fiecare banca trimite detalii despre istoricul tau daca esti client si ai luat un imprumut. Odata ce ai intarziat, informatia asta ajunge inclusiv in baza de date cu restantieri. Trebuie sa treaca totusi o perioada mai lunga de timp ca sa fii inclus pe lista Biroului de Credite.

Stergerea datelor cu istoric negativ ar fi cea mai tare informatie pentru cei restantieri. Asa ar putea lua o refinantare 2019.

Nu trebuie neaparat sa platesti ceva ca sa fii sters din Biroul de Credite. Poti trimite chiar tu o cerere si banca la care ai avut intarzieri poate hotari daca e oportun ca datoriile sa fie sterse.

Printr-un astfel de surmenaj trec foarte multi romani care nu au mai putut tine pasul cu ratele si au ajuns rau platnici. Sunt sute de mii de cazuri si o refinantare ar accepta majoritatea ca sa nu mai aiba istoric negativ.

Daca soldul creditului tau nu este mare si deci nici restantele nu sunt foarte ridicate, poti oricand apela si la un IFN care te intampina cu fel si fel de oferte.

In fiecare zi auzim la televizor de modalitati de refinantare. Printre acestea se numara si imprumutul de la IFN. Poate nu o sa poti lua sute de mii de lei, dar cu siguranta o refinantare mica tot poti obtine.

Daca bancile nu doresc sa te mai ajute cu o reesalonare si ai nevoie de bani doar pentru scurte perioade de timp, atunci si creditul pana la salariu e bun. Atatat timp cat il iei cu dobanda 0 si il returnezi.

Nu se poate numi o refinantare completa, dar e totusi un plan prin care iti gestionezi datoriile. Ca sa mai diversifice piata financiara, multe IFN au lansat inclusiv linii de credite pe perioade mai lungi, cu scopul de a putea achita ratele din mai multe salarii.

Vrei sa iei un apartament sau sa aplici la Prima Casa? Te duci la banca si afli ca nu poti primi refinantare deoarece esti in Biroul de Credit cu rata neplatita. Poate ai uitat intre timp de acel imprumut, fiindca asa s-a intamplat in cazul multor romani care au luat rate in magazine. Au cumparat produse cand se dadeau electrocasnice si astfel de lucruri in rate doar cu buletinul.

Intre timp, au plecat in strainatate sau au ramas fara venit aici in tara. Si din cauza unor rate de 100 sau 200 lei pe luna au ajuns in Biroul de Credit 2019.

Acum doresc o refinantare pentru restantieri deoarece la Prima Casa de exemplu e foarte greu sa fii acceptat daca ai avut multe intarzieri.

In esenta, pentru o casa noua mai exista si alte imprumuturi ipotecare, la care bancile pot fi disponibile deoarece platesti un avans mai mare (de 15%).

Ca sa primesti aprobare la refinantare se poate sa mai vii si cu un codebitor. Acesta trebuie insa sa nu aiba si el datorii inregistrate in Biroul de Credite. Se analizeaza la banca daca venitul si posibilitatile acestuia sunt suficiente, in eventualitatea in care nu vei face fata tu cu datoriile pe viitor.

Printre putinele institutii care declara ca nu folosesc verificarea in Biroul de Credite sunt ifn-urile. Nu putem spune cat de veridica este aceasta afirmatie, in contextul in care sunt persoane care au spus ca nu au reusit sa ia nici de la IFN refinantare pentru ca sunt restantiere.

Neavand momentan alte clarificari, sa speram totusi ca persoanele care incearca de acum sa ia o refinantare cand sunt in Biroul de Credite o sa reuseasca mult mai simplu.

9 thoughts on “Refinantare daca esti in Biroul de Credite 2020. Cu datorii”

  1. Bună ziua ma numesc domnul Alexandru Gabriel, născut în județul Iași. Acum 2 ani am făcut un împrumut de 2000 de lei la banca brd în care rata lunara era de 98 de lei. Un an și 8 luni am plătit la timp și chiar mai devreme și ultimele doua luni nu am plătit pentru ca nu mi-a venit salariul la timp.

    Din cauza unor întârzieri și cei de la birou de credit m-au trecut în baza lor de date ca aș fi rău platnic.

    Reply

Leave a Comment