Stergere din Biroul de Credit? Uite asa se obtine imprumut

Stergere din Biroul de Credit? Uite asa se obtine imprumut

Stergerea din Biroul de credit este adesea o procedura greoaie care poate dura cateva luni si nu are o rata de succes de 100%. Depinde de la caz la caz si nimeni nu va poate garanta ca o sa iesiti din baza de date extrem de rapid.

Au fost si cazuri cand bancile care lucreaza cu Biroul de Credit nu a notificat clientii in prealalabil si au incalcat astfel niste prevederi legale iar pe acest motiv s-au bazat clientii care au reusit sa iasa din baza de date.

Poti lua insa un credit de nevoi personale chiar daca te afli in Biroul de Credit.

Nu conteaza foarte mult cat ai intarziat daca acum poti plati ratele din venitul pe care il ai.

Cine are intarzieri mai mari de o luna de zile stie ca nu mai poate aplica la o banca, dar are foarte multe sanse sa obtina un credit rapid de la un IFN.

Plafonul de bani pus la dispozitie de o institutie financiara nebancara poate fi si de 900000 lei daca ai garantii.

Daca nu vrei sa depui nicio garantie atunci poti aplica la un imprumut pana la salariu de pana la 100 sau 1000 lei.

Observam asadar ca scoaterea din Biroul de Credit nu mai este o conditie obligatorie ca sa poti lua un nou imprumut.

Chiar daca un IFN are dobanzi mai mari, acesta iti poate oferi cu usurinta banii de care ai nevoie fara a tine cont foarte mult daca esti inscris ca rau platnic in baza de date.

E posibil ca in trecut o cunostinta sau o ruda sa iti fi cerut ajutorul pentru a te pune codebitor la un imprumut. In cazul in care persoana respectiva nu si-a mai tinut cuvantul sau a intampinat dificultati si nu a mai achitat datoriile, acum ati ajuns impreuna in Biroul de Credit.

Datoriile evidentiate in baza de date nu se prescriu si orice informatie se pastreaza in Biroul de Credit circa 4 sau 5 ani.

Unele persoane au nevoie de bani pentru a refinanta un imprumut la care au depasit termenul scadent si e dificil sa mai apelezi la o banca odata ce ai deja intarzieri.

De asemenea, bancile au preferat sa scape de dosarele de credite neperformante iar clientii au ajuns la niste firme de recuperare care au incercat sa recupereze prejudiciul prin executare silita.

Demersul pentru radierea din baza de date nu este neaparat necesar daca puteti lua un imprumut si de la o instititie care accepta restantieri si alte persoane care is idoresc o refinantare chiar si atunci cand acestea sunt in Biroul de Credit.

Spuneam ca institutiile nebancare au dobanzi mai mari decat bancile, dar acestea precizeaza de la inceput valoarea dobanzii astfel incat fiecare persoana sa isi faca o idee daca poate returna sau nu banii.

Si la un IFN ratele se pot intinde pe maxim 5 ani insa la aceste institutii e bine sa apelati atunci cand aveti nevoie de o suma mai mica pe o perioada scurta de timp. Evitati astfel o posibila reinregistrare in Biroul de Credit si scapati rapid de rate.

Modalitatile de rambursare nu difera de cele puse la dispozitie de banci, iar pentru primirea banilor nu e nevoie decat de 24 de ore.

Sunt multe situatii pentru care poti ajunge in baza de date iar in unele cazuri au fost persoane inscrise doar pentru ca au intarziat mai mult de 30 de zile sau nu si-au platit o factura la un operator de telefonie mobila.

Cele mai multe cereri de scoatere din Biroul de Credit se rezolva in instanta, iar pentru acest lucru trebuie platit un onorariu consistent celor care va reprezinta. Demersurile respective se justifica de cele mai multe ori doar daca intentionati sa aplicati la programul Prima Casa sau la un credit de nevoi personale foarte mare.

In schimb, daca se doreste un imprumut pentru a rezolva mici probleme de zi cu zi, atunci acesta se poate obtine chiar si in cazul in care sunteti inscris in baza de date a BC.

Aveti posibilitatea sa aplicati astazi laun IFN care accepta restantieri, iar maine sa utilizati deja banii in problema pe care o doriti rezolvata. Orice cerere de credit rapid se solutioneaza in cel mult 48 de ore.

Leave a Comment