Refinantare credite IFN la Banci. Ai restante sau datorii?

Te-ai supraindatorat? Ai luat credite de la mai multe ifn-uri si acum iti vine greu sa le platesti?

Nu mai faci fata ratelor mari de la toate cardurile de cumparaturi si vrei o refinantare ca sa mai scazi din datorii?

Toate aceste lucruri sunt posibile daca iti doresti cu adevarat.

Poti sa iei o suma mai mare de bani atunci cand obtii noul imprumut cu care vei reesalona creditele vechi.

Daca vrei sa obtii rate mai bune, adica mult mai scazute decat cele din prezent atunci se impune sa alegi o solutie cu un termen mai indelungat de plata.

Intrebarea care se pune acum este daca bancile refinanteaza creditele de la ifn-uri?

Este o intrebare pe care si-o pune tot mai multa lume in contextul in care ani la randul am rostogolit diferite datorii cu ajutorul acestor ifn-uri.

Momentul pentru plata ratelor a sosit si multi dintre noi ne-am vazut in imposibilitatea de a avea suficienti bani. In cazul in care am intarziat s-au adaugat si alte costuri cum sunt dobanzile penalizatoare, si doar o refinantare ar putea fi solutia la aceasta problema.

Este adevarat ca ifn-urile te pasuiesc contra cost o perioada si iti prelungesc perioada de imprumut cu maxim cateva luni.

Refinantarea acordata de banci se refera la creditele pe care le-ai incheiat tot cu niste institutii bancare. Cand vine vorba de reesalonarea altor datorii bancile devin circumspecte si iti pot refuza solicitarea.

Daca te-ai hotarat insa ca e momentul sa ai parte de o rata mai mica atunci trebuie sa faci tot ce iti sta in putinta pentru a-ti rezolva problema.

Incearca in primul rand sa apelezi la bancile mai putin populare din Romania si vei avea mai multe sanse sa obtii o refinantare a creditelor tale luate de la ifn-uri.

Bancile mai putin cunoscute au inclusiv mai putin dosare in lucru ceea ce le face sa fie mai atente cu clientii care apeleaza la serviciile lor.

In functie de dorinta ta si de gradul de indatorare pe care il ai poti obtine o refinantare imediat dupa ce ai inceput sa ai intarzieri.

Este bine sa te interesezi de o alternativa inainte de a trece 30 de zile de la prima rata scadenta, deoarece in caz contrar ai toate sansele sa fii inclus in Biroul de Credit.

Istoricul negativ iti poate da si mai mult planurile peste cap, dar daca nu ai credite in executare bancile te mai pot ajuta sa iei totusi o refinantare.

Ca la oricare alt imprumut nou, si la o refinantare abia obtinuta de la banca se platesc de obicei niste comisioane, incepand de la cel de acordare pana la cel de rambursare anticipata daca e cazul.

Tu trebuie sa fii atent la valoarea DAE care cuprinde toate costurile creditului tau.

Spre exemplu daca ai nevoie de o suma de 60000 lei rambursabila in 5 ani, atunci cu o dobanda cuprinsa intre 9% si 10 % vei plati o rata de aproximativ 1250 lei.

Pe aceeasi perioada daca vei lua o refinantare de 30000 lei, in cadrul aceleasi banci vei avea de achitat o rata de 630 lei lunar.

Sunt persoane care au facut mai multe imprumuturi pe termen scurt la ifn-uri si acum vor sa le comaseze intr-unul singur.

Deseori bancile nu pot acorda o refinantare pentru ca solicitantul se regaseste cu diferite restante in Biroul de Credit. De asemenea, avand mai multe credite la ifn-uri prezinta implicit un grad de indatorare mai mare.

Toate aceste lucruri reprezinta un risc de neplata si tot ce iti ramane de facut este sa insisti ca sa gasesti o banca disponibila sa ofere o refinantare in cazul tau.

Dupa cum am spus trebuie sa incerci mai intai sa vezi ce iti propun bancile mici din piata si sa intrebi in ce situatii sunt permise derogarile de la conditiile standard de creditare.

17 thoughts on “Refinantare credite IFN la Banci. Ai restante sau datorii?”

 1. Am cumparat un calculator si o imprimanta in anul 2009 prin brd finance. Am fost internat in spital 6 luni si am ramas restant. Am achitat datoria prin propire prin pensie. Puteti sa ma ajutati cu un credit? Sunt in baza de date la biroul de credit.

  Reply
 2. As dori sa știu dacă pot face o refinanțare dar am avut întârzieri la plata si am ajuns la zi. Acum apar în biroul de credite se poate face ceva?

  Reply
 3. Bună seara. As dori sa fac un credit de nevoi personale. Am încercat la o banca dar mi s-a spus ca figurez în biroul de credit cu 60 zile. Specific ca am achitat toată suma înainte sa aflu ca sunt în Biroul de Credit. Chiar am achitat-o mai devreme decât aveam termenul. Nu știu cu ce suma exact sunt în întârziere la ei. As dori un răspuns, dacă pot face creditul.

  Reply
 4. Buna ziua, as dori daca ma puteti ajuta sa fac un imprumut la o banca refinantand unele datorii si sa platesc o singura rata.

  Reply
 5. Vreau un împrumut urgent pentru refinantarea altor credite. Sunt pensionar și sunt în Biroul de Credite.

  Reply
 6. Bună ziua
  Da am nevoie de o refinanțare pentru că m-am împrumutat la mai multe IFN- uri și nu le mai fac față.

  Reply
 7. As dori sa refinantez doua rate cu care am rămas în urmă si sa plătesc una singură si mai mică.

  Reply
 8. Doresc o refinantare (am mai multe credite) dar din cauza amanarilor la platile actuale nu mai sunt eligibila la banci, am fost refuzata. Pot obtine o refinantare urgenta?

  Reply
 9. Aș avea și eu nevoie de o refinanțare, deoarece am împrumutat bani de la mai multe ifn-uri și nu le mai fac față. Aș dori să am un credit la care să plătesc o singură rată, deoarece este mai convenabil. Mă puteti ajuta cumva?

  Reply
 10. Aș avea și eu nevoie de o refinanțare, deoarece am împrumutat bani de la mai multe ifn-uri și nu le mai fac față. Aș dori să am un credit la care să plătesc o singură rată, deoarece este mai convenabil. Mă puteti ajuta cumva?

  Reply

Leave a Comment